درباره واحد

مقدمه:

عصر کنونی را می‌توان عصر کیفیت نامید. در چنین شرایط رقابتی و با تولیدات در سطح انبوهی، تنها تولیدکنندگانی می‌توانند موفق باشند که محصولات باکیفیت‌تر و خدمات پس از فروش بهتری ارائه کنند. درواقع، کنترل کیفیت به یکی از ملاحظات اصلی قبل از تولید هر محصول تبدیل شده است. کنترل کیفیت بهتر منجر به بهره‌وری بهتر از منابع موجود و کاهش هزینه‌های تولید می‌شود. عبارت کنترل کیفیت از دو کلمه‌ی کنترل و کیفیت تشکیل شده است که برای درک بهتر این مفهوم درادامه به تشریح معنای هر دو لغت می‌پردازیم.
کیفیت به معنای درجه‌ای از استانداردهاست که برای ساخت محصول وبه تعبیری دیگر ویژگیهای مطلوب محصول برای مشتری
یکی از سخت‌ترین کارهای فرایند تولید محصول این است که محصولات را به سطح کیفی مناسب برسانیم و تولید آنها را در همان سطح ادامه دهیم
واژه‌ی کنترل به معنای استفاده از تمامی روش‌ها برای ارزیابی کیفیت استاندارد محصول است. کنترل درواقع با هدف نظارت بر فرایند تولید محصول و اطمینان از ساخته شدن محصولی با استانداردهای از قبل تعیین‌شده و کم‌ترین انحراف معیار می باشد.
در نبود کنترل مؤثر روی فعالیت‌هایی که برای تولید محصول انجام می‌شود، کیفیت مطلوب موردانتظار در محصول نهایی به دست نخواهد آمد.

اهداف کنترل کیفیت:
کدام استانداردهای کیفی برای مشتری قابل‌قبول است؟
• اطمینان از تولید محصولی بی‌نقص از طریق شناسایی عیوب یا تغییرات در مواد خام و فرایندهای تولید
• ارزیابی روش‌ها و فرایندهای تولید و ارائه‌ی راه‌های بهتر برای ارتقاء کیفی محصول
• مطالعه و تعیین انحراف از معیار کیفی محصولات درحین فرایند تولید
• بررسی عللی که باعث وقوع نقص کیفی در محصول شده‌اند
• انجام اقداماتی که منجر به دستیابی به محصول باکیفیت می‌شوند

مزایای کنترل کیفیت:
1-مشوق‌ آگاهی کیفی دربین کارگران
مهمترین مزیت معرفی کنترل کیفیت به کارگران این است که همه کارکنانی که در فرایند تولید فعالیت می‌کنند از اهمیت کیفیت محصول آگاه می‌شوند که این آگاهی جمعی، در دستیابی به محصول باکیفیت کمک می‌کند.

2- رضایت مشتری
مصرف‌کننده‌ی نهایی برنده‌ی واقعی اِعمال کنترل کیفیت بر محصولات است چرا که درنهایت محصول باکیفیت به دست او می‌رسد و محصول باکیفیت نیز موجب رضایت خاطر مشتری می‌شود.

3-کاهش هزینه‌های تولید
با اعمال بازرسی و کنترل‌های مؤثر درطول فرایند تولید، شاهد آن خواهیم بود که هزینه‌های تولید به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابند. کنترل کیفیت، محصولات بی‌کیفیت و ضایعات را بررسی می‌کند و با اجتناب از تکرار اشتباهات، باعث کاهش هزینه‌ی تولید می‌شود.

4-استفاده‌ی بهینه از منابع
کنترل کیفیت تضمین‌کننده‌ی استفاده‌ی بهینه از منابع است؛ که همین امر باعث به حداقل رساندن ضایعات و ناکارآمدی در هر زمینه‌ای می‌شود.

5-افزایش حسن‌نیت
کنترل کیفیت منجر به افزایش کیفیت محصولات و برآورده ساختن نیازهای مشتریان می‌شود که همین امر به جلب اعتماد آنها نسبت به شرکت و اثبات حسن‌نیت شرکت می‌شود. مشتری که دغدغه‌ی کیفیت محصول را دارد، باعث افزایش هزینه‌های بازار برای شرکت می‌شود.

6-افزایش روحیه کارکنان
یک سیستم کنترل کیفیت مؤثر و کارآمد موجب افزایش روحیه‌ی همبستگی کارکنان شرکت می‌شود چرا که آنها همواره این دغدغه را دارند که محصول باکیفیت‌تری تولید شود

7-بهبود تکنیک‌ها و روش‌های تولید
با تأمین فنی و مهندسی داده‌های محصول و کنترل فرایند تولید، می‌توان از طریق کنترل کیفیت به روش‌های مفیدی برای تولید محصول باکیفیت دست یافت.

8-تبلیغات مؤثر
سازمان‌ها و شرکت‌هایی که محصولات و خدمات باکیفیت‌تری ارائه می‌دهند، در تبلیغات موفق‌تر از دیگر رقبا هستند چرا که از اعتماد عمومی برای معرفی محصولات باکیفیت خود برخوردارند.

9-تسهیل قیمت گذاری
با معرفی معیارهای کنترل کیفیت، محصولات مشابه با همان کیفیت ساخته خواهند شد که این امر به حل مشکل قیمت‌گذاری کمک می‌کند. چرا که قیمتی استاندارد برای محصولی باکیفیت به قیمت‌گذاری دیگر محصولات مشابه در بازار کمک می‌کند.

10-فروش بیشتر
درواقع کنترل کیفیت، تولید محصولات باکیفیت را تضمین می‌کند، که به‌طور طبیعی منجر به جذب مشتریان بیشتر و درنتیجه افزایش فروش می‌شود. عرضه‌ی محصول باکیفیت به حفظ مشتریان فعلی و افزایش تقاضای جدید برای محصولات کمک می‌کند. به‌طور کلی می‌توان گفت، کنترل کیفیت ابزاری قدرتمند است که به بسط بازار داخلی و خارجی شرکت کمک می‌کند.

کنترل مواد اولیه:
کنترل کیفی در واحدهای تولیدی مختلف بر روی مواد اولیه ،محصول حین تولید و بالاخره محصول نهایی صورت میگیرد.در خصوص تهیه مواد اولیه، تامین کنندگان معتبرجزو اولین ومهمترین موارد هستند که بایستی دقت لازم در مورد آنها صورت گیرد چرا که خرید یک ماده اولیه از تامین کننده نا معتبر باعث ایجاد کیفیت نامطلوب در محصول نهایی خواهد شد. تولید محصول نهایی سالم و با کیفیت در سایه خرید مواد اولیه با کیفیت میسر خواهد شد.
شرکت فراورده های گوشتی بشارت کلیه مواد اولیه لازم در تولید را از تامین کنندگان معتبر خریداری می کند. در هر پارت خرید یک برگه آنالیز به همراه ماده اولیه به کارخانه ارسال می شود. در صورت نیاز واحد کنترل کیفی آزمایشات لازم را روی مواد اولیه انجام خواهد داد.

کنترل محصول حین تولید:
یکسری پارامترهای کنترلی در کنترل حین تولید محصول بایستی مد نظر قرار گیرد که عبارتند از:
کنترل دمای اتاق دفراست،کنترل مواد خارجی،کنترل افزودنیها ،کنترل شوینده ها و مواد ضد عفونی،کنترل زمان و دمای پخت، کنترل تاریخ

کنترل محصول نهایی:

این کنترل در آزمایشگاه واحد تولیدی توسط مدیران کنترل کیفی و کارشناسان مواد غذایی صورت می پذیرد.
آزمایشگاه واحد تولیدی شامل دو بخش شیمیایی و میکروبی بوده و کلیه شاخصهای آزمایشی مندرج در استاندارد محصول تولیدی مورد ارزیابی نهایی قرار گرفته و بعد از اینکه نتایج مورد قبول بود، محصولات از قرنطینه خارج و روانه بازار مصرف می شوند.

** لازم به ذکر است که آزمایشگاه شرکت فرآورده های گوشتی بشارت به عنوان آزمایشگاه همکار استاندارد بوده و موفق به اخذ گواهینامه 17025 از طرف مرکز ملی تائید صلاحیت ایران شده است .